Aanmelden study abroad - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rosa T - WaarBenJij.nu Aanmelden study abroad - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Rosa T - WaarBenJij.nu

Aanmelden study abroad

Door: Rosa

Blijf op de hoogte en volg Rosa

17 Februari 2010 | Nederland, Amsterdam

Ik roep onderhand al ruim een jaar dat ik op exchange ga, en nu heb ik dan eindelijk de stap gezet om ook werkelijk te gaan!

Het heeft een aardig tijdje geduurd voor ik wist waar ik heen wilde. Eerst wilde ik lekker binnen Europa blijven, maar later leek het me toch leuker om wat verder te gaan. Na een tijd naar de lijst met mogelijkheden te staren besloot ik dat ik Australië het leukste vond. (Dit was ongeveer afgelopen zomervakantie) Helemaal blij dat ik een keuze had gemaakt stuur ik een mail naar de contactpersoon van school, genaamd Lieke om mij op te geven voor februari. Alleen.. één klein probleempje had ze mij te melden... Australië was al bezet!

Nee he.. heb ik eindelijk iets gevonden wat me leuk leek, kan het niet meer! Uiteindelijk heb ik toen besloten om het een half jaar later nog eens te proberen in de hoop dat het wel zou lukken in september.

Ik wist inmiddels al wat ik moest doen om me aan te melden, maar er waren nog wat kleine dingen die ik niet wist, dus besloot ik om Lieke te mailen met mijn vragen. Krijg ik een auto reply terug met de mededeling dat ze met zwangerschapsverlof is.. Lekker is dat! In haar mail kom ik er ook achter dat Feico het van haar heeft overgenomen. Nadat ik Feico had gemailt heeft hij me uitgenodigd voor een gesprek. Hier kwam ik erachter dat de rede "lijkt me een leuk land" niet goed genoeg was. Blijkbaar moest het mij vooral om de school gaan en kreeg ik de opdracht om even op de website te gaan kijken naar hun lessen aanbod.

Na een klein onderzoekje naar de lessen die de verschillende scholen aanbieden kwam ik erachter dat nog steeds Australië mijn voorkeur heeft. Voor wat ik zo kon vinden, is Australië namelijk de enige die vtm achtige lessen aanbied! (de rest eigenlijk alleen tourism and hospitality)

Inmiddels heb ik vandaag de motivatiebrief naar Feico gestuurd. Spannend!

mijn eerste keuze is uiteraard Australië geworden, mijn 2e Canada en als 3e keuze Frankrijk