de test...
Door: Rosa
Blijf op de hoogte en volg Rosa
01 September 2010 | Frankrijk, Annecy
Toen ik het zo met Kim en Claudia over had wat zij studeerde kwam ik erachter dat zij het aan durfde om toerisme te gaan studeren in het Frans! Respect! Maar toen ik zo er achter probeerde te komen hoe goed hun Frans eigenlijk was, dacht ik.. nou.. niet eens zo heel veel beter dan mijn frans! Eigenlijk begon het mij toen ook wel leuk te lijken om in het Frans lessen te gaan volgen! Met dit idee ben ik naar Audrey van het international office gestapt om te vragen naar de mogelijkheden. Van haar kreeg ik te horen dat het nog wel mogelijk was om de lessen te veranderen, maar dat ik wel de Franse toets goed moet doen om dit te mogen... Ok... :D. Ik heb nu dus nog anderhalve week om mijn frans even bij te spijkeren zodat ik die test ga halen!! Dat ga ik maar eens proberen! Kan ik toch nog toerisme doen! Maar dan niet alle lessen in het frans he.. dat word wel even net wat te zwaar.
Terwijl iedereen met het schriftelijke gedeelte van de toets bezig was werden we 1 voor 1 bij Geraldine geroepen voor het mondeling. Ik was als eerst aan de beurt en ik moet zeggen dat het me nog best wel mee viel. Omdat ik al behoorlijk wat frans gehoord had die dag zat ik er al weer wat meer in en lukte het me zowaar een gesprek te voeren! Alleen af en toe miste ik wel een woordje en ik zal de tijden ook niet allemaal even vlekkeloos gezegd hebben, maar ze vertelde me wel dat ze het idee had dat het me wel zou lukken om straks in het Frans lessen te gaan volgen.. WHOEEE!! Nu natuurlijk nog even bewijzen dat ik het echt kan! Toen ik klaar was met het gesprekje begon ik aan mn schriftelijk.. Dit begon erg makkelijk, maar werd steeds moelijker. vooral de invulteksten vond ik vreselijk!! Maar ik heb het idee dat ik het niet eens zo heeeel erg slecht gemaakt heb..Als laatste moesten we nog een stukje schrijven.. dat was me een drama zeg!! pfff.. geeen idee wat ik op moest schrijven! Waren paar irritante vragen! ik ben benieuwd wat de uitslag is!
Vanavond maar even een goede website opzoeken om frans te leren!!