22/7 toch nog echte les in de ochtend
Door: Rosa
Blijf op de hoogte en volg Rosa
22 Juli 2008 | China, Peking
Toen ik me aangekleed had, kwam ik erachter dat Rolf onder de douche stond. Ook weer gevonden! Toen hij eronderuit was heb ik hem even ingelicht over het feit dat hij vermist werd en dat ze andere les voor mij hadden, of hij ook zin had deze te volgen. Dat leek hem wel wat, en om Yufei even gerust te stellen, belde hij haar even op. Toen ik ook fris en wel gedoucht en aangekleed was zijn we op stap gegaan naar het internationale gebouw. En dit keer zaten we echt in een beginners groep! Beetje onder mijn niveau, maar het waren koreanen, en zij kunnen die chinese karakters veel makkelijker dan ons begrijpen gezien het erg lijkt op hun schrift. Daarom was het alsnog een uitdaging voor mij om ook de karakters te kunnen lezen (wat een drama zeg)
's middags kregen we een praktijk les van mevrouw Hui (spreek je ongeveer uit als gwi) ze leerde ons de woordjes zuid, noord, oost en west en vervolgens stapte we de auto in om wat mooie plekjes te gaan bekijken. Als eerste de golden beach. Volgens alle studenten het mooiste strand van de wereld.. Volgens mij niet.. ik ben op sint maarten geweest, en daar is het strand veeele malen mooier! Daarna hebben we nog een andere plek bezocht waarvan ik de naam niet weet.