29/8 chinezen en engels praten... zucht! - Reisverslag uit Qingdao, China van Rosa T - WaarBenJij.nu 29/8 chinezen en engels praten... zucht! - Reisverslag uit Qingdao, China van Rosa T - WaarBenJij.nu

29/8 chinezen en engels praten... zucht!

Door: Rosa

Blijf op de hoogte en volg Rosa

01 September 2008 | China, Qingdao

Vanmorgen hebben we dus die geweldige meeting gehad met de president! Best aardige man! In ieder geval stuk beter dan die vice president! Ik weet niet waarom, maar ik mag dat mannetje gewoon niet zo! Net als meerdere belangrijke mensen, kan hij wel engels, maar spreekt hij alleen chinees en mag Yufei alles vertalen. Erg chinees is dat! Hadden we gisteravond ook vooral tijdens dat qtv ons filmde. Ying Minghua spreekt gewoon engels (ze heeft ook lessen gegeven in Nederland, in het engels!) maar voor tv sprak ze alleen chinees. Ook met een heel irritante toon, echt super zakelijk en ontzettend onpersoonlijk. Beetje als een robot... Maar goed, ze is een belangrijk persoontje dus dat hoort erbij denk ik.

’s Middags heb ik even een nieuwe handbagage koffer gekocht. Gister heb ik namelijk mn laptop terug gehad.. Nog steeds niet gemaakt. Maar dat was dus de heenweg mijn handbagage samen met mijn witte tas (die ik al naar Nederland gestuurd heb) dus moest even nieuwe zien te regelen! Voor 15 euries een mooi schatje klein dingetje gekocht! Mooi op wieltjes, gege, kan ik hem lekker zwaar maken zonder dat mn rug dr aan gaat!