17/8 veeeeel te duur!!! - Reisverslag uit Qingdao, China van Rosa T - WaarBenJij.nu 17/8 veeeeel te duur!!! - Reisverslag uit Qingdao, China van Rosa T - WaarBenJij.nu

17/8 veeeeel te duur!!!

Door: Rosa

Blijf op de hoogte en volg Rosa

30 Augustus 2008 | China, Qingdao

Eigenlijk zou ik vandaag met Lantian gaan zwemmen, maar het regende erg hard dus dat is niet doorgegaan. In plaats daarvan ben ik bij mn familie gebleven. Toen we weg gingen vertelde ze me dat we gingen shoppen. Ok, leuk! Ben dol op shoppen! Ik dus al mn geld pakken in de hoop wat leuke dingen te kunnen kopen. Stoppen we bij Hisense!! Huh?!! Wat doen we hier! Ik dacht dat we naar Taidong zouden gaan ofzo, grootste en populairste shoppingcenter van Qingdao. Om Hisense kort samen te vatten: alle dure merken hebben hier een winkel en ze verkopen hier hun duurste spullen!

Ze begonnen met mij te vragen wat ik wilde zien.. Zie ik eruit alsof ik genoeg geld heb hier iets te kopen?!!!! Heb dus maar gezegt dat het mij niet zoveel uitmaakt dat ik alles wel leuk vind. Toen bedacht de moeder dat ze wel toe was aan het nieuw horloge, dus zijn we op zoek gegaan naar horloges. De prijzen van de eerste winkel waar we ingingen lagen rond de 70.000 yuan. Als je dat omrekent naar euro is dat 7000 euro. Maar over het algemeen zijn de prijzen hier 10 x is laag en is hun salaris om 10x zo laag. Dus de chinese prijs komt redelijk overheen met wat de waarde voor ons is. 70.000 euro dus! Omg!! Voor de prijs van 1 zo’n horloge kan je dus 3 retourtjes china-nederland kopen!! Dat is toch veel leuker dan een horloge! En zij wilden er dus 2 kopen. Voor allebei 1 en dan ook nog hetzelfde model. NEEEE!!! Ik heb me daar gigantisch niet op mn gemak gevoelt en erg goedkoop. Waarom hebben ze me hiernaar toe gebracht?! Willen ze me laten zien hoeveel geld ze hebben ofzo? Daar ben ik toch heel niet in geintereseerd?