6/7 telefoon kopen - Reisverslag uit Peking, China van Rosa T - WaarBenJij.nu 6/7 telefoon kopen - Reisverslag uit Peking, China van Rosa T - WaarBenJij.nu

6/7 telefoon kopen

Door: Rosa

Blijf op de hoogte en volg Rosa

06 Juli 2008 | China, Peking

Wat een gedoe is me dat zeg! Ik heb er nooit aangedacht dat Nederlandse simkaarten simpel waren.. je kan kiezen tussen prepaid en abonnement, bij de eerste betaal je vooraf en moet je het zelf opwaarderen, bij de andere een vast bedrag achteraf en wordt van je rekening afgeschreven, mocht je erover heen gaan betaal je simpelweg meer. Ok, dan is het nog wel even ingewikkeld als je abo neemt, wat je precies neemt, maar het idee is simpel! In China ligt het net iets anders, ik begrijp het nog steeds niet helemaal, maar ik zal het proberen uit te leggen. Volgens mij is het een combi van prepaid en een abo, alleen wordt het geld niet van je rekening maar van je beltegoed afgeschreven… Ik heb nu 50 RMB moeten betalen (10 RMB is iets van 1 euro waard) en ik moet 12 RMB per maand betalen om gratis smsjes te krijgen. Volgens mij is die 50 RMB gelijk mijn btg geworden ofzo, en wordt die 12 RMB er elke maand afgehaald. En als ik over mn smsjes heen zit, ik ga bellen of ik naar Nederland smsjes stuur (bellen naar Nederland kan niet) dan gaat dan van mijn btg af. En om op te waarderen kan je geloof ik gewoon beltegoed kopen.
Maar goed, heel vaag in ieder geval, en van die Liu (ofzo geloof ik) kon ik ook niet veel wijzer worden… volgens mij snapte hij het zelf ook niet helemaal:P. misschien ligt het daar ook wel aan dat ik het niet snap. Misschien is het wel gewoon heel simpel, maar kan hij niet uitleggen (of iig niet in het engels) whahaha, ach ja, ik kom er nog wel achter hoe dat precies zit.
Wel weet ik dat het lekker goedkoop is:D

(kleine update, volgens iemand die ik dankzij dit reisje heb leren kennen (Rolf, ook uit Nederland) gaat die 12 er niet af, maar komt erbij.. Dus dan denk ik dat ik met 0 begin, en er dan elke maand 12 bij komt…. ofzo)

• 07 Juli 2008 - 12:08

Marleen:

Hoi Rosa,
    Wat leuk om zo nu en dan iets over je China-avontuur te kunnen lezen.
    Succes ermee en ik blijf je reisverhalen lezen.
    XXXMarleen