13/7 Qingdao - Reisverslag uit Qingdao, China van Rosa T - WaarBenJij.nu 13/7 Qingdao - Reisverslag uit Qingdao, China van Rosa T - WaarBenJij.nu

13/7 Qingdao

Door: Rosa

Blijf op de hoogte en volg Rosa

13 Juli 2008 | China, Qingdao

Ik heb gister avond toch zo'n geweldige ontdekking gedaan!! Ik heb ontdekt hoe de aircoditioning in mn kamer werkt! yeeey!! :D slaapt toch stuk lekkerder zo:D Was wel even wennen in het begin.. Best koud zeg maar:P Ik heb nog niet helemaal door hoe hij werkt, maar ik vond de aan uit knop al een hele vonds!

Vandaag is dan eindelijk de dag dat ik werkelijk wat te doen heb. Om 9 uur stond Vivian op de stoep en eerst maar eens de auto in stappen om naar Qingdao te gaan. Ik kan je vertellen, licht niet helemaal om de hoek! Eerst stukje per auto, dan even per boot en laatste stukje weer per auto. Wel interessante weg dus! Als eerste zijn we naar een stukje strand geweest. Niet om te gaan zonnen of zwemmen, maar om naar een gebouwtje dat paar 100 meter verderop in zee gezet is. Gelukkig is er wel een brede loopbrug naar toe gemaakt. Was errug druk (volgens Vivian is het altijd zo druk in het weekend) maar wel erg grappig omte zien! Aan de zijkanten werd van alles gekocht. Vooral dingen die je in de zee vind, zoals schelpen, heeeele mooie en grote schelpen! Echt gaaf! Alleen wel redelijke concurentie. Verder werden er ook schilpadden in 3 verschillende maten verkocht en ook zeesterren! Als je die kocht kreeg je ze mee in een emmertje met water... Bizarr!!!

Als lunch zijn we naar een barbeque restaurant geweest. Smaakte errug goed! Van alles gegeten, waaronder octopus! Iehh! Ben er niet zo dol op als je kan zien hoe het beest eruit ziet..

's Middags zijn we naar Lao Shan geweest naar even denken hoe het ook al weer heet.. Ik geloof iets van Bei Jiu Shui... Was in ieder geval super mooi! Wel super toeristisch.. Dat was wel erg jammer. Er waren kant en klare paden en langs de paden kon je vanalles kopen. Eigenlijk vooral bij elk kraampje hetzelfe. Zoals drinken en allerlei andere spulletjes. Uiteindelijk op het einde van de wandeltocht kwamen we uit bij een waterval. We hebben daar even thee gedronken. vond het niet heel lekkere thee dit keer, maar uitzicht was wel mooi!

Om uur of 8 pas weer thuis, dus was goede opvulling van de dag:D